Agenda

Special editie van In ongenade van J.M.Coetzee

Op 4 december vindt de première plaats van het toneelstuk In ongenade, gebaseerd op het meesterwerk van J.M. Coetzee. Daarna zal Toneelgroep Amsterdam het stuk zo’n vijftig keer spelen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Speciaal voor deze gebeurtenis verschijnt een theater-editie van deze bestseller (met promotiebeeld van Toneelgroep Amsterdam op de cover).

Het verhaal
Na een affaire met een studente en zijn gedwongen ontslag aan de Kaapse universiteit, zoekt David Lurie zijn toevlucht bij zijn dochter Lucy op het platteland. Op haar boerderij wordt hij op een gewelddadige manier geconfronteerd met het nieuwe Zuid-Afrika na de apartheid. Zijn privileges en waarden blijken niet meer te gelden in een omgeving waar het dagelijkse gevecht om te overleven de overhand neemt.

Met In ongenade werd J.M. Coetzee wereldberoemd.Het geldt inmiddels als een moderne klassieker en werd verfilmd als Disgrace. Het toneelstuk wordt geregisseerd door Luk Perceval en gespeeld door onder anderen Gijs Scholten van Aschat. In ongenade zal een van de belangrijkste theaterproducties van dit seizoen worden.

Zie de website www.jmcoetzee.nlvoor de speellijst en meer informatie.

In ongenade

J.M. Coetzee
Vertaald door: Joop van Helmond & Frans van der Wiel
Blz: 256
Prijs: € 12,50
Verschijnt 1 december bij Uitgeverij Cossee