Agenda

Slow Down Winter Performance 15 tot 18 december in Amstelpark

Aan de oevers van de Amstel, waar de stad lijkt te eindigen, bevindt zich de blauwgele ingang naar een andere wereld: het Amstelpark tijdens het Slow Down Winter Performance Festival.

Van 15 tot en met 18 december kan men op deze plek vier dagen genieten van een dagprogramma, gevuld met live performance en film. De toegang tot het het festival is gratis en voor iedereen, jong en oud!

Midden in de donkere maand december verandert het Slow Down Winter Performance Festival overdag de binnen- en buitenruimten van het park in een culturele stimulans. In de winter neemt de natuur de tijd neemt om zich te herstellen en zich op te maken voor de seizoenen die komen. Slow Down neemt deze periode van winterslaap als metafoor om het te hebben over de versnelling in onze samenleving. De rustige en kalme natuur van het Amstelpark was de stuwende kracht achter de ontwikkeling van het concept voor het Slow Down Festival. Artistieke vormen zijn gekoppeld aan een specifieke fysieke locatie, waarbij ook de notie van en kritiek op onze hogesnelheidsmaatschappij leidend was.

Slow Down Winter Performance Festival presenteert originele producties gemaakt door kunstenaars die de grenzen van performance verkennen. Een selectie van negen internationale performance kunstenaars presenteert tijdsgebonden werken, waarbij zij het publiek in staat stelt de tijd op een andere manier te consumeren. Het is een festival voor kunstenaars met een unieke kijk op de wereld en voor toeschouwers die het een uitdaging vinden om zich zelf vragen te stellen over hun eigen zienswijzen.

De bij het festival betrokken performers voor het festival zijn als volgt: Anet van de Elzen, Gertjan van Gennip, Linda Molenaar, Maria Kefirova (BU/CA), Miguel Angel Melgares (SP), Nancy Stamatopoulou (GR), Nir Nadler en Chaja Hertog (ISR/NL), Teresa Borasino (PE) en Vera Korman (CO/ISR). Meer informatie over de kunstenaars en over bovenstaande producties zijn op onze website en in de aparte bijlage te vinden.

Kijk voor verdere informatie op: www.slowdownfestival.com