Agenda

SLAU: Woorden bij van Wegen met Herman Koch, Maarten van Buuren en Alexis de Roode

Maandagavond 16 februari, Café Van Wegen, Lange Koestraat 15, Utrecht – toegang gratis – aanvang 20.00 uur – nu met boekenbingo!

Herman Koch – onder andere bekend van Jiskefet – schreef met Het diner een roman die zich volledig afspeelt in een hoofdstedelijk veelsterrenviprestaurant. Het boek is waanzinnig goed ontvangen: Max Pam had het zelfs over een ‘comeback’. Dat wordt literair smullen en smikkelen.

Uit een geheel ander vaatje tapt Prof. Dr. Maarten van Buuren – hoogleraar Franse letterkunde in deze stad – in Kikker gaat fietsen of over het leed dat leven heet. De eminente vertaler van onder andere Cioran, Valéry en La Rochefoucauld doet verslag over het verdwijnen van zijn levenslust en het wegzinken in een afgrondelijke depressie – die hem zelfs naar de junkenboulevard onder Hoog Catharijne voerde. Hij is inmiddels weer opgekrabbeld en wordt over zijn boek bevraagd door twee van zijn studenten, Joeri Visser en Vicky Franken.

Alexis de Roode prolongeert wegens groot succes zijn hilarisch gebrachte leestips. Ed van Eeden geeft een voorproefje van het literaire dierenprogramma van de SLAU in de boekenweek. Elke bezoeker maakt kans op een van de boeken van de maand door aan de bingo mee te doen. (SLAU)