Agenda

SLAA: Oorlog en vrede / Leven en lot

Oorlog en vrede / Leven en lot
woensdag 14 oktober 2009, Hermitage, aanvang 20.00 uur
——————————————————————————–
Met: Yolanda Bloemen, Arthur Langeveld, Pieter Steinz, Marjoleine de Vos, Willem Weststeijn, Arie van der Ent (introductie en presentatie) en voordracht Hans Croiset

Er zijn vele pogingen gedaan Tolstojs Oorlog en vrede te evenaren. Wie het dichtst in de buurt komt is Vasili Grossman in zijn magnum opus Leven en lot.
Komende woensdag staan beide meesterwerken centraal gedurende een avond in de sfeervolle Hermitage. Beide boeken worden door kenners en bewonderaars besproken en in de historische context geplaatst. Aan het woord komen Yolanda Bloemen, Arthur Langeveld, Pieter Steinz, Marjoleine de Vos, Willem Weststeijn en Arie van der Ent, die de avond presenteert. Hans Croiset draagt uit beide boeken een fragment voor.

N.B. Reserveren is niet nodig voor deze avond, de Hermitage biedt voldoende plaats. Op de avond zelf kunt u een entreebewijs aanschaffen op vertoon waarvan u de lezing bij kunt wonen.

Hermitage, Amstel 51, Amsterdam. Tel: 0900-437648243

Op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling ‘Aan het Russische hof’ of een museumkaart kunt u gratis naar deze avond. (bron: Slaa.nl)