Agenda

SLAA: Dichter bij het doel

Sport roept vaak sterke emoties op. Maar geldt dat ook voor dichters? Verblind door de Oranjegekte en geïnspireerd door de lofzang die Carol Ann Duffy, de Engelse dichter des vaderlands, schreef over de hiel van David Beckham, ging de SLAA samen met de Tolhuistuin op zoek naar sportminnende en -hatende dichters van eigen bodem. Al snel was een compleet elftal gevonden. Grote namen, die gewend zijn op het hoogste niveau te spelen, zoals F. Starik, Thomas Möhlmann, Erik-Jan Harmens, Alfred Schaffer, Kees ’t Hart, Richard de Nooy, Donald Gardner, Chris Keulemans, Marjolijn van Heemstra en Ellen Deckwitz. Na afloop is het penalty schieten op Chris Keulemans, vermaard keeper van VVGA, Voetbalvereniging Gemeenteambtenaren Amsterdam.

Een scheidsrechter is gevonden in ombudsman Pieter Hilhorst, die in het najaar zijn liefde voor voetbal moest bekopen met een dubbele beenbreuk. Uiteraard zal hij ook streng toezicht houden bij de penaltybokaal waarmee het evenement wordt afgesloten.
Kortom, een avond met coupletten en kopballen, metaforen en meteoren, ontreddering en reddingen, overpeinzingen en penanties.
Verder in de Tolhuistuin: WK 2010 op groot scherm met commentaar van specialisten, buurtbewoners, dichters en artiesten.

zondag 20 juni om 19.00 uur in de Tolhuistuin
Toegang gratis. Voor meer info over bereikbaarheid Tolhuistuin zie www.tolhuistuin.nl