Shortlist Libris Literatuur Prijs 2024

Ingrid van der Graaf

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs is bekend.
De zes genomineerden zijn:


De onbedoelden
 van Cobi van Baars – (Atlas Contact)
Luister van Sacha Bronwasser – (Ambo Anthos)
Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen – (Atlas Contact)
Gebied 19 van Esther Gerritsen – (De Geus)
De onzichtbaren van Frank Nellen – (Hollands Diep)
Tosca van Maud Vanhauwaert – (Das Mag)

 

De Libris Literatuur Prijs werd oorspronkelijk gemodelleerd naar de roemruchte Booker Prize die inmiddels al meer dan veertig jaar wordt toegekend aan een schrijver uit het Britse Gemenebest of de Ierse Republiek. De bekroonde titel wordt gekozen uit een shortlist van zes genomineerde boeken, voorafgegaan door een longlist van achttien titels die het jaar daarvoor verschenen zijn.

Het boek dat door de jury gekozen wordt tot het beste boek van 2023, wordt 13 mei bekendgemaakt. De jury onder leiding van Kim Putters en bestaat uit juryleden Dalilla Hermans, Lisa Kuitert, Joep van Ruiten en Vamba Sherif.

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 april 2014

Kan de échte Badr Hari nu opstaan?

 

Bad Boy is alweer de zesde roman van de Marokkaans-Nederlandse schrijver Abdelkader Benali. Een bezige bij, die, naast talloze romans, binnen 8 jaar een oeuvre heeft geschapen van reisverhalen, toneelstukken, columns, brieven en een gedichtenbundel. Naast het schrijven doet Benali regelmatig uitstapjes naar de tv-wereld.

Dit delen: