Shortlist Hans Vervoort Prijs 2023

Nieuws van de redactie
De jury van de Hans Vervoort Prijs voor ‘verhalend proza van neerslachtige en toch opbeurende aard’, heeft de volgende – in 2022 verschenen –  titels genomineerd.
Theodor Holman, Als de liefde (uitg. Sunny Home).
Guus Luijters, Hoe Tarzan de Tour de France won (uit. Nieuw Amsterdam)
Hedda Martens, Bij wijze van leven (uitg. Querido)
Annemarie Oster, Mantelliefde (uitg. Podium).
Yves Petry, Overal zit mens Een moordfantasie (uitg. Das Mag)
De uitreiking van de prijs is op zaterdag 22 april tijdens een openbare bijeenkomst in zaal Belcampo van De Hallen in Amsterdam. Voor de uitreiking zal de winnaar bekend worden gemaakt.
Aan de prijs is een bedrag van € 10.000 verbonden.

De eerste Hans Vervoort Prijs, ingesteld door de auteur en naamgever van de prijs werd vorig jaar toegekend aan Tobi Lakmaker voor De geschiedenis van mijn seksualiteit.

 

De jury van de Hans Vervoort Prijs bestaat uit Roeland Dobbelaer (Bazarow.com), Bart Leemhuis (De Nieuwe Boekhandel) en voorzitter Arjan Peters (publicist en literair criticus).
Klik hier voor meer informatie over de prijs.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 april 2013

Vrijheid is opgelegde keuzes van de hand wijzen
Recensie door Adri Altink

‘Veel kennis is waardeloos zodra ze losstaat van de verdeling van kracht, ook al is ze formeel waar.’ In de volgende zin maakte Adorno duidelijk wat hij bedoelt: ‘Als een geëmigreerde arts zegt: “Voor mij is Adolf Hitler een pathologisch geval”, zal de klinische diagnose zijn uitspraak misschien uiteindelijk wel bevestigen, maar de wanverhouding tussen zijn uitspraak en het objectieve onheil dat in naam van deze paranoïcus in de wereld wordt aangericht, maakt de diagnose belachelijk, waarmee de diagnosticus zichzelf alleen maar de hoogte in steekt’.