Agenda

Schrijversmonologen door Theodor Holman

Schrijver en columnist Theodor Holman heeft drie bijzondere Schrijversmonologen ontwikkeld. De monologen worden door Holman zelf  voorgedragen en hebben alle drie een uniek karakter.

Het kind in het ziekenhuis is het eerste deel van drie monologen over drie schrijvers gespeeld door Theodor Holman. Deel twee, En halt over Theo van Gogh, is te zien op zondag 29 januari 2012. Op zondag 18 maart 2012 wordt het laatste deel opgevoerd, Het laatste interview met Gerard over schrijver Gerard Reve.

Eerste monoloog Boudewijn Büch
Büch (1948 – 2002) heeft zijn vrienden verteld dat zijn kind in het ziekenhuis op sterven ligt. Hij moet er onmiddellijk naartoe. Zijn vrienden brengen hem. Maar er is geen kind. En al helemaal geen kind dat sterft. De vrienden willen mee het ziekenhuis in om Büch bij te staan, maar dat gaat natuurlijk niet. Büch betreedt alleen het ziekenhuis, terwijl zijn vrienden op de parkeerplaats op hem wachten. Wat gebeurt er in de twee uur dat Büch in dat ziekenhuis verblijft? Waar denkt hij aan? Wat doet hij daar? En tot slot: waarom moet dat kind sterven?
Zondag 4 december om 15.00 uur in de grote zaal van Theater Bellevue te Amsterdam.

Tweede Monoloog Theo van Gogh.
Regisseur Theo van Gogh wil een film opnemen op één dag. Op die dag gebeurt er van alles – het is net of de wereld voorbij trekt. Alleen: waar is de regisseur? Wordt er wel een film opgenomen? Is het niet een grote grap van de regisseur? Wil hij iets uitdrukken? Maar wat dan? Alles wordt verteld vanuit het perspectief van een medewerker; het is een verslag van wat hij meemaakt. Er zijn camera’s, er is licht, er is decor, er is catering, kleding, er is een script, maar de vraag blijft: waar is de regisseur? Is hij er wel? Dan grijpt hij in? Of niet?
Zondag 29 januari 2012  in de grote zaal van Theater Bellevue te Amsterdam.

Derde Monoloog Gerard Reve
De schrijver Gerard Reve wordt aan het eind van zijn leven geïnterviewd door een jonge jongen. Althans, hij weet het niet precies meer. Zijn hersens halen één en ander soms door elkaar. Wordt hij werkelijk geïnterviewd, of wordt hij gehaald door de dood? Nu eens ziet hij de jongen als de mooie verslaggever van de krant, dan weer als de man met de zeis. Van de weeromstuit vertelt Reve alles, maar ook daarin worden fictie en werkelijkheid weer door elkaar gehaald.
Zondag 18 maart 2012 0m 15.00 uur in de grote zaal van Theater Bellevue te Amsterdam.

 

Foto © Klaas Koppe

Speeldata:
Zondag 4 december, Zondag 29 januari 2012 en Aanvang: 15.00 uur, Theater Bellevue, Amsterdam
Kaarten € 17,50 / € 15,00
Reserveren: 020 530 53 01
www.theaterbellevue.nl