4 november 2010

Schrijfwedstrijd Write Now! van start

Ben je tussen de 15 en 24 jaar en heb je ambitie om te schrijven dan kan je meedoen aan Write Now!, een schrijfwedstrijd voor jongeren met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen.  Schrijvers en schrijfsters in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 insturen. De prijsuitreikingen van de voorronden vinden plaats in de lente van 2011.

Kweekvijver van jong talent
Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Met de titel op zak worden deuren geopend die anders dicht bleven. Maartje Wortel (Dit is jouw huis, Anton Wachterprijs 2010), Raoul de Jong (publiceert bij uitgeverij Augustus en Rothschild & Bach) en Deborah Klaassen (debuteert met Bek dicht en dooreten! bij uitgeverij Prometheus) zijn maar drie succesvolle voorbeelden van deelnemers aan de wedstrijd.

Meedoen
Deelnemers moeten tussen de 15 en 24 jaar oud zijn, de inzending moet geschreven zijn in de Nederlandse taal en de tekst mag maximaal 2.000 woorden bevatten. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. In januari vinden er voorafgaand aan de regiovoorrondes schrijfworkshops plaats onder leiding van een bekende schrijver. Deelname is kosteloos.

Voorrondes en finale
Speciaal geselecteerde regionale jury’s reiken tijdens de voorrondes in juni boekenbonnen uit aan de drie beste kandidaten: € 250,- voor de eerste prijswinnaar, € 125,- voor de tweede en € 75,- voor de derde prijs. De winnaars plaatsen zich voor het grote finaleweekend in Rotterdam. De uiteindelijke hoofdprijs bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van een gerenommeerde uitgeverij en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. De vakjury bestaande uit een gerenommeerde auteur, uitgever, recensent en redacteur besluit wie de titel Winnaar Write Now! 2011 in de wacht sleept. De publieksprijs is in handen van de lezer. Vanaf juni staan de stemwijzers op writenow.nu en depers.nl wagenwijd open. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.

Kijk voor meer informatie over de workshops, het reglement, inschrijven e.d op de webpagina van Write Now!

Recent

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer