Schrijfwedstrijd ter ere van Mensje van Keulen

Nieuws van de redactie

Dit jaar viert Mensje van Keulen 50 jaar schrijverschap. Ter ere daarvan is er een schrijfwedstrijd uitgeschreven. Iedereen die kan schrijven en een kans wil wagen wordt uitgenodigd mee te doen. De schrijfster, ook wel de koningin van het korte verhaal genoemd, daagt deelnemers uit een kort verhaal van 800 – 1000 woorden te schrijven. Het verhaal is niet aan een thema gebonden maar wel moet er een kat of ander huisdier een rol in spelen. Deadline is 1 juni, dus je hebt circa vijf weken de tijd om een geweldig verhaal te schrijven. De winnaar wordt op 10 juni, de 75e verjaardag van Mensje van Keulen, bekendgemaakt.De schrijver van het winnende verhaal wint een fantastisch boekenpakket én publicatie in een literair tijdschrift. Ter inspiratie geeft Mensje van Keulen vanaf eind april regelmatig schrijftips die op Hebban zijn te vinden.

Ter inspiratie publiceert Hebban vanaf eind april schrijftips van de koningin van het korte verhaal zelf.

De ingezonden verhalen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Mensje van Keulen, oud DWDD-Boekenpanelleden Ronnie Terpstra en Arno Koek, Hoofd Inkoop Libris Jan Peter Prenger en redacteur Marijn Hogenkamp.

Verhalen kunnen tot 1 juni worden ingestuurd aan: schrijfwedstrijd@atlascontact.nl.
De winnaar wordt op 10 juni, de 75e verjaardag van Mensje van Keulen, bekendgemaakt.

De organisatie is in handen van lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact.

Lees hier de voorwaarden om mee te doen.

 

 

Foto door Bianca Sistermans

 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

09 mei 2011

Recensie: Twaalf keer tucht - Anna Enquist

Recensie door: Lodewijk Lasschuijt

Het is niet raadzaam om de nieuwe verhalenbundel van Anna Enquist in één adem uit te lezen. Het is beslist geen bladzijdendraaier. Je moet de verhalen lezen, herlezen, overdenken en je moet er met anderen over praten. De verhalen verdienen dat, ze hebben vaak een onverwacht einde en er zijn ook verrassende wendingen. Er zijn in sommige verhalen overeenkomsten te ontdekken met de beste verhalen van Roald Dahl.

Lees meer