Schrijfster Milena Michiko Flašar bij Writers Unlimited festival 2015

Tijdens Writers Unlimited dragen schrijvers hun favoriete teksten voor uit de wereldliteratuur en vertellen waarom dit gedicht, romanfragment of songtekst hun leven en eigen werk heeft beïnvloed. Milena Michiko Flašar favoriete tekst is een gedicht van de Japanse dichter Kenji Miyazawa (1896-1933). Precentatie Arjan Peters en Nuweira Youskine.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Pannekoeken opgooien

Het is zonnige zaterdagochtend, ik fietst naar het dorp voor de Volkskrant. Ik wil weten hoe deze krant eruit ziet zonder bijdragen van de verdwenen literair criticus Arjan Peters. Of hadden ze nog een recensie van hem liggen? Ik verwacht iets, een teken een sein, opheldering. In de kantoor- tevens tabaks- tevens boekhandel aan het plein leg ik de Volkskrant op de toonbank. Ik zeg, ‘De krant zal anders zijn dit weekend’. ‘Ja’, zegt de zoon van de eigenaar, ‘’t is Pinksteren, dan is ie lekker dik.’ ‘Nee', zeg ik, ‘een invloedrijke criticus is op non-actief gesteld.’ ‘oh, zegt de zoon van de eigenaar, ‘waarom is dat?’

Er was een dichter die problemen met vrouwen had, een moord pleegde, vijf jaar tbs kreeg. Deze dichter, Achterberg is nu een van de belangrijkste dichters uit de twintigste-eeuwse Nederlandse poëzie.

Lees meer