Agenda

Salon Saffier presenteert Ina Boudier-Bakker

Op 26 december is het vijftig jaar geleden dat de schrijfster Ina Boudier-Bakker (1875-1966) in haar Utrechtse woning aan de Oudegracht overleed. Haar romans ArmoedeDe straat en De klop op de deur oogstten veel roem. Niet alleen werd haar werk veel gelezen, maar het werd ook vertaald en als televisieserie gebracht. Geprezen werd ze om de warmte en het psychologisch inzicht waarmee ze mensen in haar proza tekende. Enerzijds gelauwerd voor haar hele oeuvre, anderzijds kende zij ook verguizing.

Sinds kort is er sprake van een hernieuwde belangstelling voor haar werk; diverse titels zijn herdrukt waaronder haar indrukwekkende Oorlogsboek 1940-1945 en Finale, dit laatste werd ontvangen als verrassend modern.
In Salon Saffier vertelt Ina Boudier-Bakker-kenner Gé Vaartjes over het leven en werk van de schrijfster en werpt daarbij ook licht op de onbekende Ina Boudier-Bakker. Met beeldpresentatie door Pim Oxener.

Tevens zal de door Gé Vaartjes samengestelde bundel Ontmoeting, een nieuwe uitgave van een aantal verhalen van Ina Boudier-Bakker, gepresenteerd worden.

Reserveren/informatie: www.salonsaffier.nl | 030 6701020

 

18 december 2016
Aanvang: 14.30 uur
Mirliton Theater, Boven Clarenburg 93-2 (Hoog Catharijne)
Utrecht, Entree: € 17,00