Agenda

Salon 'Hans Spit nodigt u uit' in Den Haag

Agenda

Op 24 november is er een Literaire Salon in Veilinghuis Van Stockum in Den Haag. Organisator en oud boekhandelaar Buddenbrooks Hans Spit heeft voor deze salon de volgende gasten uitgenodigd.

Lloyd Haft is dichter, vertaler en sinoloog en werd geboeren in Wisconsin (USA). Op tweeëntwintigjarige leeftijd kwam Haft naar Nederland waar hij lange tijd Chinese taal en letterkunde doceerde aan de Universiteit van Leiden. Voor zijn meest succesvolle bundel De Psalmen (2003), ontving hij in 2004 de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Al eerder ontving hij voor zijn bundel Atlantis in 1993 de Jan Campert-prijs.

Nico Keuning, neerlandicus, biograaf en uitgever schreef biografieën over Jan Arends Angst voor de winter (2003) en over Bob den Uyl Een zeker onbehagen (2008) dat twee jaar later bekroond werd met de Mr. J. Dultilh-prijs. Als uitgever van uitgeverij Reservaat geeft hij in kleine oplage speciaal vormgegeven boeken uit van Nederlandstalige auteurs waaronder Tommy Wierenga, L.H. Wiener en Gerrit Krol. Zijn laatste boek van eigen hand: Schrijvershuizen gaat over de huizen van Nederlandse schrijvers in het buitenland.

Benien van Berkel is biografe, historica en thetater-marketeer. Dit jaar verscheen de handelseditie van haar dissertatie (2012) Tobie Goedewaagen (1895-1980). Een onverbeterlijke nationaalsocialist. Benien zal dit boek inleiden en vervolgens met de zaal in discussie gaan over Goedewaagen en zijn omstreden levenswandel.

Salon Hans Smit met in de pauze een (gratis) kop koffie na afloop een glas wijn (eveneens gratie). Er is een boekentafel aanwezig waar onder meer de boeken van de sprekers te koop zijn.

Veilinghuis Van Stockum
Prinsegracht 15, Den Haag
Datum: 24 november
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree € 7.50
Reserveren: spit.hans@gmail.com of telefonisch 0681309892