Agenda

Ronald Giphart – In De Houten Broek

Zondag 18 december houdt Ronald Giphart een ‘sermoen’ in de Geertekerk. Hij betreedt de kansel in de reeks ‘In De Houten Broek’, waarin schrijvers en andere cultuurdragers zich uitspreken over een onderwerp dat hen na aan het hart ligt.

Giphart zal spreken over de moeizame relatie tussen humor en literatuur,want humoristische schrijvers krijgen weliswaar vaak de lof die zij verdienen, maar worden zij wel serieus genomen? Hij laat daarbij zijn licht onder meer schijnen over het vervreemdingseffect van Sjklovski, de humorformule van Igor Krichtafovitch, grafschriften, de gedichten van W.C. Kloot-Van Neukema en vele andere even prangende als lachwekkende onderwerpen.

De schrijver krijgt daarbij steun van de band Asfaltfeeën, die op zoek gaan naar de lachende echo’s van de Geertekerk. De Asfaltfeeën bestaan uit: dichteres Ellen Deckwitz (stem), dichter Ingmar Heytze (stem, synthesizer, lapsteel) en musicus Johan Borger (lapsteel en gitaar).

Het sermoen van Ronald Giphart vindt plaats in de laat-Middeleeuwse Geertekerk aan het Geertekerkhof 23 in Utrecht: op loopafstand van het station, tussen Oudegracht en Singel, aan de rand van de Zeven Steegjes.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten, iets te drinken, werk aan te schaffen en te laten signeren.

Aanvang: 17.00. Duur: 60 minuten.
Toegang gratis, (een bijdrage in de kosten is natuurlijk altijd welkom).
Meer informatie: www.indehoutenbroek.nl
Of via: Indehoutenbroek@gmail.com
Of bel: Rienk Wielenga, 06-29478769