Redmond O’Hanlon ziet toch wel wat in Almere

Redmond O’Hanlon vond Almere aanvankelijke ‘by far de lelijkste stad ooit gebouwd’, maar kwam tijdens zijn verblijf aldaar als writer in residence dat drie jaar duurde tot de conclusie dat er toch het een en ander deugt aan de stad die in grote lijnen gebouwd is volgens de stedenbouwkundige ideeën van Ebenezer Howard.

Liliane Waanders schreef een column over de stadsschrijvers van Almere – Stephan Sanders en Renate Dorrestein gingen Redmond O’Hanlon voor – die door een van de partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad uitermate kritisch gevolgd worden.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Geloofwaardige toekomst

De nieuwe roman van Rob van Essen, De goede zoon, werd in NRC bekroond met vier zeer terechte ballen. Leuk aan de bespreking van Judith Eiselin was bovendien dat ze het boek vergeleek met Ogen van tijgers, een toekomstroman uit 1982 van Tonke Dragt. Net als met naar de film gaan, waarin de trailers vóór de hoofdfilm mijn favoriete kijkmomenten zijn, kan ik het heerlijk vinden om tijdens het lezen over literatuur op andere boeken gewezen te worden.
Ogen van tijgers, het vervolg op het al even magische Torenhoog en mijlenbreed (1969!), las ik als kind. Het stuk waarin Jocks schilderij door een piepkleine wijziging ‘af’ wordt, staat me nog zo bij.

Lees meer