Bibi Dumon Tak – Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Wat weten mensen nu van dieren af? Minder dan niks

Recensie door Adri Altink

Volgens diverse internetsites staan dieren hoog op de lijst van favoriete onderwerpen van kinderen die een spreekbeurt houden. Wie het over zijn of haar konijn of over de zeehond wil hebben, zal daar vooral met een mensenblik naar kijken. Dat standpunt houdt, al dan niet onbewust, in dat het dier ondergeschikt is aan de mens. Maar hoe zou een dier in een spreekbeurt vertellen over een ander dier? Bibi Dumon Tak probeert het uit in het pas verschenen Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda. De spreekbeurten in dit bijzonder aanstekelijke boek worden gehouden door dieren over andere dieren die soms onder de toehoorders aanwezig zijn.

Lees verder op Jong Literair Nederland

Omslag Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda  - Bibi Dumon Tak
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Bibi Dumon Tak
Illustraties door Annemarie van Haeringen
Verschenen bij: Uitgeverij Querido
ISBN: 9789045128276
120 pagina's
Prijs: € 18,99

Recent

31 maart 2023

Toont Tellegen zijn kunsten opnieuw?

Over 'Langs een helling' van Toon Tellegen
29 maart 2023

Op zoek naar een authentiek leven

Over 'Wat zou Simone de Beauvoir doen? Gids voor een authentiek leven' van Skye C. Cleary
28 maart 2023

Tussen onschuld, misbruik en opportunisme

Over 'De man van het licht ' van Katrien Scheir 
27 maart 2023

Traumaverwerking in naoorlogs Duitsland

Over 'Eindelijk heb je ons gevonden' van Edgar Selge

Verwant