Agenda

Read My World Festival – internationale literatuurfestival Amsterdam

Agenda

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september  staat de Tolhuistuin in het teken van Caraïbische literatuur, poëzie en verhalen. Voorbij de waan van de dag onderzoekt Read My World de grens tussen literatuur en journalistiek en vestigt de aandacht op alles er tussenin. In drie zalen en in idyllische tuin van de Tolhuistuin wordt een rijk geschakeerd programma met vurige voordrachten, integere interviews, Literaire Potpourri, Dichtersmarathon, Spoken Beat Night en muziek gebracht. Een levendige ontmoeting van ruim 80 auteurs en artiesten uit Nederland, Vlaanderen en de Caraïben over ideeën en dromen, humor en passie, politiek en journalistiek.

Tijdens de tweede editie van dit internationale literatuurfestival nodigde de Nederlandse redactie de politiek bevlogen schrijver en dichter Ruel Johnson (Guyana), de feministische romancier Kettly Mars (Haïti) en de kritische theatermaakster en columniste Sharda Ganga (Suriname) uit om het programma vorm en inhoud te geven.

De drie gastcuratoren selecteren op hun beurt de vernieuwende literaire stemmen van hun regio: talentvolle schrijvers, uitgesproken dichters en prikkelende spoken ‘word’ artiesten uit Jamaica, Guyana, Suriname, Saint Lucia, Barbados, Haïti, Trinidad en Tobago. Ze laten het publiek kennismaken met de literaire en maatschappelijke ontwikkelingen in het Caraïbisch gebied en nodigen uit tot debat, uitwisseling en reflectie.

‘Read My World heeft me minder nihilistisch gemaakt. De ontmoeting met schrijvers hier heeft me laten zien dat we onze verschillen kunnen overbruggen’ – Asmaa Azaieh, festivalcurator Read My World 2013

Op woensdag 10 september warmt het festival vast op met een Read My World-Preview op Bijlmer Boekt in het Bijlmer Parktheater, gevolgd door een ‘spoken word’ programma in Podium Mozaïek op 11 september.

www.readmyworld.org