Agenda

Radioboeken

Donderdag 12 februari is de volgende opname van Radioboek bij te wonen. Nadia Dalen en Stijn Vranken lezen hun radioboeken voor in het AMVC-Letterenhuis in Antwerpen.

Radioboeken kun je nergens lezen. Het zijn verhalen door Nederlandse en Vlaamse auteurs speciaal geschreven op verzoek van deBuren. Voor het eerst en voor het laatst lazen de auteurs bij deBuren hun verhaal voor.

In Vlaanderen zendt cultuurzender Klara de Radioboeken uit en in Nederland zijn de verhalen te beluisteren in het VPRO-programma De Avonden op Radio 6. In samenwerking met Radio Nederland Wereldomroep en met de steun van de Nederlandse Ambassade in Brussel en het Nederlands Literair Vertalingen- en Productiefonds, worden de Radioboeken ook o.a. in het Frans, Engels, Spaans en Indonesisch vertaald en ingelezen. De vertaalde Radioboeken worden wereldwijd uitgezonden door de Wereldomroep en zijn ook via de site www.radioboeken.nl beschikbaar.

Luister op de site Radioboeken alle 78 ingesproken verhalen, onder andere van Marja Pruis, Luc De Vos, Herman Brusselmans, Marjolijn Februari, Jan van Aken, Nelleke Noordervliet, Jeroen Brouwers, Abdelkader Benali, Hafid Bouazza en vele anderen.