Agenda

Radioboeken: Anna Enquist en P.F. Thomése

Woensdag 10 juni 2009, 20:00 – 21:30 uur in Spui25. Toegang gratis, aanmelden verplicht, via: www.spui25.nl

Radioboeken is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Vlaamse cultuurzender Klara, Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en VPRO Radio.
Op 10 juni worden twee nieuwe Radioboeken opgenomen. Anna Enquist en P.F. Thomése lezen een nieuw verhaal voor dat ze speciaal schreven in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Anna Enquist
Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinck Conservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica voor een in Amsterdam gevestigd instituut. Zij is nog steeds werkzaam als psychoanalytica. Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in Maatstaf en publiceerde in 1991 haar eerste bundel Soldatenliederen, die zowel bij kritiek als publiek groot succes oogstte en bekroond werd met de C. Buddingh’-prijs. In 1994 debuteerde ze als prozaschrijfster met de roman Het meesterstuk, die werd bekroond met de Debuutprijs en waarmee ze de stap zette naar een groot lezerspubliek. Begin 1997, een jaar na haar vierde bundel Klaarlichte dag, verscheen haar tweede roman Het geheim, die het succes van haar debuut nog overtrof. Voorjaar 1999 verscheen met De kwetsuur haar eerste verhalenbundel, najaar 2000 met De tweede helft haar vijfde dichtbundel. Met de verschijning van De thuiskomst publiceerde zij in 2005 haar eerste roman in ruim acht jaar. In 2008 verscheen haar vierde roman, Contrapunt, die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2009.

P.F. Thomése
Pieter Frans Thomése (1958) was vooral actief als journalist, voor hij in 1991 de AKO Literatuurprijs ontving voor zijn debuut Zuidland. Schaduwkind (2003) stond wekenlang in de toptienen, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en stond op de longlist van de Libris Prijs. In september 2007 verscheen zijn roman Vladiwostok! over het ‘politieke bedrijf’ in Den Haag, de media en andere valkuilen. Vladiwostok! werd genomineerd voor de Gouden Uil 2008. Momenteel viert hij successen met de ‘nu al legendarische road novel’ J.Kessels: The novel. De roman verscheen niet alleen in boekvorm, maar werd in nrc.next gepubliceerd als feuilleton. Het boek werd – net als de laatste roman van Anna Enquist – genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2009.
(bron: Spui25.nl)

www.spui25.nl
www.deburen.eu