Agenda

Proust vertalen in Maison Descartes

Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van Contre Sainte-Beuve van Proust door het vertalerstrio Marjan Hof organiseert de Marcel Proust Vereniging een bijeenkomst met vertaalatelier. Sprekers zijn de vertalers Rokus Hofstede en Martin de Haan. Contre Sainte-Beuve is bij wijze van spreken de oertekst van Op zoek van de verloren tijd. Het is een ? onvoltooid gebleven en postuum verschenen – verzameling essays en fictieteksten waaruit zijn grote roman langzamerhand ontstaan is.

Programma:
?14.00 uur: Rokus Hofstede en Martin de Haan: ´Tegen Sainte-Beuve. Van essay tot mega-roman´

?15.15 uur: Pauze

?15.15 uur: Vertaalatelier onder leiding van de sprekers

?17.00 uur: Einde

Tijdens het vertaalatelier staan drie ? niet eerder vertaalde – fragmenten uit het Contre Sainte-Beuve corpus centraal. U kunt ter plekke meedenken en discussiëren, zonder inzending vooraf. Op 12 september worden alle ingezonden vertalingen door de vertalers onder de loep genomen. De beste vertaling wordt bekroond en beloond met een exemplaar van ´Tegen Sainte-Beuve´!

Datum: zaterdag 12 september. Tijd: 14.00 uur. Locatie: Vijzelgracht 2A, Amsterdam. Entree: €10. Informatie en reserveringen: Annelies Schulte Nordholt, tel. 020-4537280, e-mail: a.e.schultenordholt@planet.nl. (bron: www.marcelproust.nl)