Agenda

Onbekend werk Konstantin Paustovski

Maandag 27 juni wordt er in De Balie onbekend werk van Konstantin Paustovski (1892-1968) gepresenteerd. Goudzand. Verhalen, dagboeken en brieven is een zeshonderd pagina’s tellende uitgave die bestaat uit nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften, samengesteld en vertaald door Wim Hartog en opgedoken uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen.

Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur waarin hij zijn eigen ervaringen paart aan de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis met een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar.

Nu is er de ‘onbekende Paustovski’: Goudzand, bijeengebracht door vertaler Wim Hartog waarin Paustovski zijn ongelofelijke geschiedenis van die eeuw vertelt. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van een schrijver van wereldformaat.

De middag bestaat uit interviews en voordracht en (onder voorbehoud) wordt er een film vertoond.

Het aantal plaatsen is beperkt, kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

27 juni 2016
Aanvang: 16.00 uur
In de Salon van De Balie
Amsterdam