Agenda

Poëzie rendez-vous met Eva Gerlach in Gent (B)

Eva Gerlach is een van de belangrijkste dichters uit het Nederlandse taalgebied. Vorig jaar verscheen haar recentste dichtbundel Ontsnappingen (De Arbeiderspers), die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs 2017 en waarvoor de dichteres op 1 februari 2017 de 9e Awater Poëzieprijs in ontvangst mocht nemen. Haar bundels werden bekroond met tal van literaire prijzen. In 2000 ontving ze voor haar volledige oeuvre de prestigieuze P.C. Hooftprijs.


Eva Gerlach debuteerde met enkele gedichten in het literaire tijdschrift het Hollands Maandblad. Daarna verscheen haar poëzie in Raster, Tirade en het Nieuw Wereld Tijdschrift. Haar eerste poëziebundel, Verder geen leed, verscheen in 1979 en werd meteen bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.B. Charlesprijs.
Voor haar bundel jeugdpoëzie Hee meneer Eland (1998) kreeg ze de Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.

Vanaf 2001 schreef Gerlach ook columns voor De Morgen, waarvan ze er een aantal bundelde in Losse bedrading (2003). Incidenteel vertaalt ze uit het Engels, Spaans en Italiaans van onder meer Flannery O’Connor en Mario Vargas Llosa.

Ontmoet Eva Gerlach hier alvast dankzij de korte videoreportage DichterBij Eva Gerlach uit de VPRO Poëziereeks DichterBij.

Kijk voor meer info: www.poeziecentrum.be
Foto © Petra van Vliet

 

15 februari 2017
Aanvang: 12:30 tot 13:15
Poëziecentrum - Vrijdagmarkt 36
Gent (B)