Agenda

Poëtisch filmevenement Identity of the Soul met Vanessa Redgrave en Mahmoud Darwish

Donderdag 11 en vrijdag 12 maart vindt in Pathé Buitenhof het filmevenement Identity of the Soul plaats. Vanessa Redgrave en Mahmoud Darwish dragen gedichten voor van Ibsen en Darwish bij poëtische beelden en een meeslepende soundtrack.

Identity of the Soul – gebaseerd op de beroemde gedichten Terje Vigen van de Noorse theaterauteur Henrik Ibsen en A Soldier Dreams of White Lilies van de Palestijnse poëet Mahmoud Darwish – is een uniek filmevenement over morele keuzes, haat, wraak en verzoening. Archiefmateriaal en verbluffende beelden die overal op de wereld zijn gedraaid worden op vijf schermen ondersteund door een originele soundtrack met Scandinavische en Arabische klanken, vermengd met eigentijdse elektronische ritmes. Identity of the Soul van de Noorse film- en theaterregisseur Thomas Høegh geeft het publiek het gevoel in landschappen rond te dwalen waar de epische gedichten tot leven komen.

Identity of the Soul ging in oktober 2008 in première in de Palestijnse stad Ramalla. Na een succesvolle tournee door het Midden-Oosten, Scandinavië en Groot-Brittannië – met uitverkochte voorstellingen en zeer positieve recensies – komt het filmevenement in maart voor het eerst naar Nederland, exclusief naar Pathé Buitenhof. Er zijn zes taalversies opgenomen. In Den Haag zijn de Engelse en Arabische te zien. In de Engelse versie draagt actrice Vanessa Redgrave (Atonement, Howards End, Julia) de gedichten voor. In de Arabische versie is Mahmoud Darwish (www.mahmouddarwish.com ) de verteller. De geliefde Palestijnse dichter, die in 2004 de Prins Claus Prijs kreeg, publiceerde onder meer Leaves of Olives en Memory for Forgetfulness. Darwish overleed in augustus 2008.
Uitgebreide achtergrondinformatie over dit unieke filmevenement (inclusief de trailers, de gedichten, recensies en biografieën) staat op www.identityofthesoul.com

PROGRAMMA Identity of the Soul

Donderdag 11 maart
– 13.30 uur: inloop, 13.40 uur: inleiding door regisseur Thomas Høegh
– 14.00 uur: de Engelse versie (met Vanessa Redgrave)
– 15.00 uur: Q&A met Thomas Høegh

– 18.45 uur: inloop en korte inleiding door Thomas Høegh
– 19.00 uur: de Arabische versie (door Mahmoud Darwish),
– 20.00 uur: Q&A met Thomas Høegh

Vrijdag 12 maart
– 13.45 uur: inloop
– 14.00-15.00 uur: de Engelse versie (met Vanessa Redgrave)

– 18.45 uur: inloop
– 19.00-20.00 uur: de Engelse versie (met Vanessa Redgrave)

Kaarten zijn te koop via www.pathe.nl/buitenhof  , tel: 0900 1458 (55cpm) en aan de kassa van de bioscoop.
?