Patti Smith & Lenny Kaye tijdens het Nexus symposium

Patti Smith (1943) is een dichter, zangeres en schrijver van onder meer twee autobiografische boeken, Just Kids en M Train en de tweetalige dichtbundel The New Jerusalem. Dit jaar gaf ze meerdere concerten in Nederland en maakte ze in mei van dit jaar deel uit van het Nexus Symposium An Education in Counterculture samen met haar gitarist en rock-‘n-rollhistoricus Lenny Kaye en hoogleraar America in the Revolution Sean Wilentz. My Blakean Year speelde ze samen met Lenny Kaye tijdens het symposium.
Lees hier meer over het symposium.

 

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Het mooie meisje

Het mooie meisje

Op de binnenplaats van een huizenblok in de Litouwse hoofdstad Vilnius danst de 9-jarige Inga, een spichtig meisje met een gezicht vol sproeten, vol overtuiging als een vlinder rond in een kring van leeftijdsgenootjes die haar vertellen hoe mooi ze is. Het is een spel dat ‘het mooie meisje’ heet en Inga ‘is hem’, of in dit geval: is haar. Het zijn de openingsbeelden van de film Gražuolė (1969) van de Litouwse regisseur Arūnas Žebriūnas. Engelse titel: The Beautiful Girl.
Hoe breekbaar dit kinderspel is, blijkt wanneer er een nieuwe jongen in het blok komt wonen. Het is een botterik die uit jaloezie het spel verstoort en kapotmaakt door recht in Inga’s gezicht te zeggen dat ze helemaal niet mooi is. Integendeel, hij vindt haar een lelijke aap met sproeten. 

Lees meer