Patti Smith & Lenny Kaye tijdens het Nexus symposium

Patti Smith (1943) is een dichter, zangeres en schrijver van onder meer twee autobiografische boeken, Just Kids en M Train en de tweetalige dichtbundel The New Jerusalem. Dit jaar gaf ze meerdere concerten in Nederland en maakte ze in mei van dit jaar deel uit van het Nexus Symposium An Education in Counterculture samen met haar gitarist en rock-‘n-rollhistoricus Lenny Kaye en hoogleraar America in the Revolution Sean Wilentz. My Blakean Year speelde ze samen met Lenny Kaye tijdens het symposium.
Lees hier meer over het symposium.

 

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Een tirade van...

Het leek een leven geleden dat ik me onder flanerende wandelaars en fietsers bevond. Met geknepen ogen tegen het zonlicht fietste ik over de dijk. Halverwege knoopte ik mijn jas open, trok de sjaal los van mijn hals. Wat een lentedag. In de bocht van een landweg zat een zilverreiger in de berm. Toen ik dichterbij kwam, vouwde de reiger zich in een oogwenk om tot een liggende witte steen. Nu zag ik meerdere witte stenen, om een bocht in de weg te markeren. Een waarneming voor een gedicht. Het zou ‘origami’ kunnen heten. Maar ik ben geen dichter, wel een lezer van gedichten.

Lees meer