Parelduikermiddag in de Openbare Bilbiotheek Amsterdam

Presentatie van De Parelduiker op 7 mei 2022 ingeleid door hoofdredacteur Hein Aalders met onder meer een citaat uit een bespreking van de laatste Parelduiker op Literair Nederland.  Interessante sprekers met mooie verhalen: Gé Vaartjes over Godfried Bomans (1913-1971) en de biografie waaraan het werkt, Onno Kosters over James Joyce en Elly de Waard draagt voor uit haar nieuwste bundel Meestal tussen bomen.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Verborgen talenten

Ik heb een zwak voor gootstenen. Zoals je met een handgebaar de kruimels van een tafelblad veegt, boen ik een gootsteen. Specifieker. Als ik bij een van mijn kinderen op bezoek was, poetste ik de gootsteen in hun keuken, ook als deze bij een gedeelde keuken hoorde zoals in studentenhuizen het geval is. Liefst ongezien, want hoe neem je een compliment over een glimmende gootsteen in ontvangst? Later deed ik het waar ze bij waren, onder een goed gesprek in de keuken. ‘Even die gootsteen boenen, vind je niet erg he?’ Met elke gootsteen die ik boende, grote porseleinen dubbelbaks, ronde roestvrijstalen, wist ik dat ik het deed omdat ik er goed in was. In de rubriek 21 vragen aan… in De Groene van deze week, over haar debuutroman Weerlicht, antwoordt Jante Wortel op de vraag of ze nog verborgen talenten heeft, dat ze heel goed is in spulletjes recht leggen en ordenen. ‘Schoonmaken eigenlijk, maar is dat een talent?’ 

Lees meer