Pak je pen en Write Now!

Door Ingrid van der Graaf

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd van Nederland en Vlaanderen. De editie van 2020 is van start en draait op volle toeren, de eerste teksten zijn zelfs al binnen. Dichter Lies Van Gasse staat dit jaar aan het hoofd van de Vlaamse jury, en de Nederlandse inzendingen worden onder toeziend oog van dichter Anne-Fleur van der Heiden beoordeeld. Tijdens de regionale voorronden maken zij bekend wie er gekwalificeerd worden voor de derde, tweede en eerste prijs.

In april en mei vinden er tien voorronden plaats in Nederland en Vlaanderen, waar telkens een winnaar uitkomt die op zondag 28 juni tijdens de grote finale in Rotterdam de kans maakt dè Write Now! winnaar van het jaar te worden. De voorronden zijn in de volgende steden: Amsterdam, Nijmegen, Leuven, Gent, Antwerpen, Eindhoven, Rotterdam en Groningen, vanaf 28 april tot en met 12 mei.

Dus, voor wie graag schrijft, schrijver wil worden, tussen de vijftien en vijfentwintig jaar is, kan meedoen aan Write Now!
Schrijf een verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst, Whatever–  want alle vormen zijn toegestaan!

Stuur je tekst vóór 1 april in. De (regionale) jury’s bestaan daarnaast nog uit een aantal redacteuren, recensenten, schrijvers en dichters. Bekijk de voorronde pagina’s ter kennismaking. De komende weken worden daar de beste schrijftips gegeven om deelnemers op weg te helpen, jurylid Mattijs Deraedt is de eerste die zijn tips vrijgeeft.

Finalisten van het afgelopen jaar steken bovendien de nieuwe deelnemers een hart onder de riem met hun columns.

Lees hier het reglement en  Stuur in vóór 1 april.

 

Recent

31 maart 2020

Libanese galgenhumor

26 maart 2020

Een ode aan de taal

Literair Nederland - 10 jaar geleden

05 april 2010

Maatschappij kritische geluiden
Recensie door Lodewijk Lasschuijt

De wereld is vol van betweterige mensen (meestal wat oudere mannen of vrouwen) die het allemaal zo goed weten. Politici, journalisten en literatuurcritici verkondigen ongebreideld hun mening in boeken, tijdschriften en in televisieprogramma’s. Vaak worden van achter de borreltafel allerlei problemen in de wereld opgelost. Doet José Saramango daar aan mee?

Lees meer