Over Literair Nederland

Literair Nederland is een recensiesite voor Nederlandstalige-  en vertaalde literatuur, vers van de pers of van langer geleden. Met interviews, columns, essays en berichten uit de wereld van de literatuur, bestemd voor Nederlandstalige lezers en leesclubs met één overeenkomst: plezier in lezen. Redactie en recensenten doen hun werk onbezoldigd.

Boekenkeuze

Een onafhankelijke redactie selecteert boeken op basis van de aanbiedingscatalogi van uitgeverijen en verstuurt deze aan de recensenten van Literair Nederland. De recensies worden geredigeerd en daarna geplaatst.
Recensenten krijgen op basis van hun literaire specialisatie boeken toegezonden die de redactie voor hen uitkiest. Hiermee is de kans het grootst dat zij onbevooroordeeld recenseren.

Literair Nederland is onafhankelijk in de keuze van wat er wel en niet besproken wordt en bespreekt alleen de boeken die worden uitgegeven bij erkende uitgeverijen die investeren in een uitgave en niet de auteur voor hun eigen uitgave laten (mee)betalen.
Boeken van ‘printing on demand’ uitgeverijen die een hoog percentage aan ‘kans’ propageren dat je wordt uitgegeven, bespreken we niet. Deze uitgaven zijn vrij van risico voor de uitgever omdat er geen oplage wordt gemaakt maar enkel op bestelling geprint. En wanneer een uitgever weinig risico neemt, hoeft er niet al te nauwkeurig op de kwaliteit gelet te worden.
Omdat Literair Nederland jaarlijks rond de tweehonderd van dergelijke uitgaven krijgt aangeboden, hebben we deze wat strenge en beperkende alinea opgenomen.

Het heeft dan ook geen zin als auteur uw boek naar ons op te sturen: vraag uw uitgever contact met ons op te nemen.

Schrijven voor Literair Nederland

Hebt u belangstelling om bij Literair Nederland betrokken te raken omdat u door opleiding of veel leeservaring inzicht hebt in literatuur, mail dan uw cv, een proefrecensie en een korte motivatie naar de hoofdredactie, [email protected] Maak daarbij gebruik van het onderstaande:

Meer over de geschiedenis van Literair Nederland is hier te lezen.

Redactie

De redactie van Literair Nederland bestaat uit Ingrid van der Graaf, Menno Hartman, Carolien Lohmeijer en Anky Mulders.

Techniek

Samuel groot Wassink, web developer.

Sponsors

Literair Nederland wordt mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van bezoekers van de site.

 

Boeken kopen
Schrijvers, vertalers en uitgevers leven van boeken die verkocht worden. Koop dus boeken! De beste plek om je boek aan te schaffen blijft je lokale boekhandel. Zonder dat fijnmazig netwerk van cultuurtempels in Nederland, verschraalt het aanbod immers. Dus help ze in stand te houden en steek wat je missen kunt in boeken voor jou, je vrienden en voor je geliefden! Als naar de boekhandel gaan niet lukt en je wilt online kopen, dan kan dat ook op Literair Nederland. Dan gaat je bestelling naar Bazarow, een online boekwinkel met hart voor het boekenvak die de opbrengst deelt met schrijvers en vertalers en uitgevers niet uitknijpt. Lees hier meer: https://bazarow.com/about Je ziet dus voortaan links naar deze webwinkel onder de stukken van onze recensenten staan. Wij verzorgen de link, we krijgen daar iets voor terug. De verkoop zelf gaat helemaal via Bazarow, dus als je vragen hebt over je bestelling, dan benader je hen. Dat kan hier: https://bazarow.com/klantenservice