Over Literair Nederland

Literair Nederland is een recensiesite voor Nederlandstalige-  en vertaalde literatuur, met interviews, columns, essays en berichten uit de wereld van de literatuur, bestemd voor Nederlandstalige lezers en leesclubs met één overeenkomst: plezier in lezen. Redactie en recensenten doen hun werk onbezoldigd.

Boekenkeuze

Een onafhankelijke redactie selecteert boeken op basis van de aanbiedingscatalogi van uitgeverijen en verstuurt deze aan de recensenten van Literair Nederland. De recensies worden geredigeerd en daarna geplaatst.
Recensenten krijgen op basis van hun literaire specialisatie boeken toegezonden die de redactie voor hen uitkiest. Hiermee is de kans het grootst dat zij onbevooroordeeld recenseren.

Literair Nederland is onafhankelijk in de keuze van wat er wel en niet besproken wordt en bespreekt alleen de boeken die worden uitgegeven bij erkende uitgeverijen die investeren in een uitgave en niet de auteur voor hun eigen uitgave laten (mee)betalen.
Boeken van ‘printing on demand’ uitgeverijen die een hoog percentage aan ‘kans’ propageren dat je wordt uitgegeven, bespreken we niet. Deze uitgaven zijn vrij van risico voor de uitgever omdat er geen oplage wordt gemaakt maar enkel op bestelling geprint. En wanneer een uitgever weinig risico neemt, hoeft er niet al te nauwkeurig op de kwaliteit gelet te worden.
Omdat Literair Nederland jaarlijks rond de tweehonderd van dergelijke uitgaven krijgt aangeboden, hebben we deze wat strenge en beperkende alinea opgenomen.

Het heeft dan ook geen zin als auteur uw boek naar ons op te sturen: vraag uw uitgever contact met ons op te nemen.

Schrijven voor Literair Nederland

Hebt u belangstelling om bij Literair Nederland betrokken te raken omdat u door opleiding of veel leeservaring inzicht hebt in literatuur, mail dan uw cv, een proefrecensie en een korte motivatie naar de hoofdredactie, redactie@literairnederland.nl. Maak daarbij gebruik van het onderstaande:

Meer over de geschiedenis van Literair Nederland is hier te lezen.

Redactie

De redactie van Literair Nederland bestaat uit Ingrid van der Graaf, Menno Hartman, Carolien Lohmeijer en Anky Mulders.

Sponsors

Literair Nederland wordt mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van bezoekers van de site.

 

 

 

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op: