23 januari 2009

Over de liefde van Doeschka Meijsing wordt verfilmd

Isabella Films heeft met uitgeverij Querido een contract gesloten voor de verfilming van Over de liefde, de bestseller van Doeschka Meijsing. Het boek, dat inmiddels zowel met de AKO Literatuurprijs als met de F. Bordewijkprijs is bekroond, staat al wekenlang in de bestseller top 10 van de CPNB en vorige week is het 100.000ste exemplaar over de toonbank gegaan. De Luwte treedt op als coproducent en Annemarie van de Mond zal de film regisseren. Eerder werkten Querido en Isabella Films samen bij de verfilming van Villa des Roses van Willem Elsschot.

Els Vandevorst (Isabella Films):
‘Het is een enorme uitdaging om de roman Over de liefde te verfilmen. Het boek heeft me geraakt en overdonderd. Het zegt veel over de verwachtingen die mensen koesteren in de liefde. En de ongrijpbaarheid daarvan.’

Doeschka Meijsing:
‘Het lijkt me een geweldig werk om Over de liefde te verfilmen, zulke naar binnen gerichte emoties over te brengen op het witte doek. Om over de humor nog maar niet te spreken. Des te benieuwder ben ik hoe het wordt, hoe het boek die transformatie ondergaat.’

Recent

22 september 2017

Modiano's spel met de lezer

20 september 2017

In de huid van een leeuwin

19 september 2017

Nieuw leven beschreven

18 september 2017

Dichter van de werkelijkheid

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 september 2007

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter. Soms reed je wel drie keer per dag op die bakfiets langs. Ik vond je koddig en stoer met je houtje-touwtjejas aan en je mutsje op. Je was toen al een apart type. Ik was vijftien jaar en had wat je noemt een voorspellende blik. Ik herinner mij dat ik, nadat je weer langs was gekomen, mijn moeder vertelde dat wij zouden trouwen en een kind zouden krijgen. Mijn moeder was het gewend dat ik zulke dingen zei. Ik had vaker van die voorspellingen, soms ook over de dood. Dat vond ze eng."

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter.

Lees meer