Agenda

Over de Libris Literatuur Prijs 2010

Binnenkort (10 mei a.s.) zal in een rechtstreekse uitzending van NOVA de winnaar van de Libris Literatuur Prijs, het beste literaire, verhalende Nederlandstalige proza van dit jaar bekend gemaakt worden. Voor de Libris Literatuur Prijs komt alleen nieuw verschenen Nederlandstalige literaire fictie voor volwassenen (romans, novellen, verhalenbundels) in aanmerking.

Hans Wijers zal de prijs voor bekend maken. Met de prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor elke genomineerde auteur en 50.000 euro voor de winnaar).

Dit jaar zijn genomineerd:
Terug naar Walden, Walter van den Broeck – Meulenhoff/Manteau
Kleine dagen, Bernard Dewulf ? Atlas (Op Literair Nederland verscheen eerder een recensie door Anita Meuleman)
Ruw, Marie Kessels – De Bezige Bij
Een goed verhaal, Mensje van Keulen – Atlas
Sprakeloos, Tom Lanoye ? Prometheus (op Literair Nederland verscheen eerder een recensie door Coen Peppelenbos)
De bewaker, Peter Terrin ? Arbeiderspers (op Literair Nederland verscheen eerder een recensie door Machiel Jansen)

Op de website van de Libris Literatuur Prijs is van Walter van den Broeck, Bernard Dewulf, Peter Terrin en Mensje van Keulen een videoportret te zien. Op deze website een presentatie over Sprakeloos door Tom Lanoye.

Op de radio besteedt het programma Casa Luna (Radio 1) in de week voorafgaand aan de uitreiking en op de avond zelf, aandacht aan de genomineerden. Ook zullen auteursportretten van de genomineerde auteurs op de website van dit programma worden gepubliceerd.