Oproep tot inzenden titels voor de Granate Prijs 2024

Granate roept wederom dichters en uitgeverijen op een titel van poëziebundels aan te dragen voor de voorselectie van de derde editie van de Granate Prijs 2024. 

Titels bedenken is een vak apart. Het is de allereerste indruk van een bundel. Een titel is wellicht mysterieus, aangrijpend of juist romantisch. Een titel die lekker bekt en blijft hangen. Die mooi, eigenzinnig, smaakvol en betekenisvol is, maar ook relevant voor de inhoud van de bundel. 

In 2023 ging de prijs naar Handleiding voor Ontheemden van Robin Block. ‘Een titel met een opvallende alliteratie die als een vlag de gehele lading dekt’, aldus het juryrapport. In 2022 ging de prijs naar Hava Güveli (dichter & schrijfdocent) met haar bundel ‘Alles wat ik vergeet is mooi meegenomen’. Wat een geweldige titel is.

Deelname voorwaarden:

De bundel komt uit of is uitgekomen in 2024
De bundel is een Nederlandstalige bundel (titel mag anderstalig zijn)
Bundels uitgegeven  door een uitgever, in eigen beheer of online kunnen meedingen naar de prijs


De jury bestaat dit jaar uit Robin Block (dichter, theatermaker, columnist), Gershwin Bonevacia (dichter, schrijver, performer, stadsdichter Amsterdam 2019 – 2022). Janice Deul (journalist, schrijver, Hettie Marzak (poëzierecensent en docente Nederlands), Erna Staal (directeur van de Goudse Bibliotheek).

Inzenden kan tot 31 juli 2024 23:59
Kijk  hier voor meer informatie en opgave van titel.

Op 11 oktober wordt de prijs uitgereikt.

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

14 juni 2024

Een invuloefening

Literair Nederland - 10 jaar geleden

16 juni 2014

Arabische verhaaltraditie met westerse invloed Arabische verhaaltraditie met westerse invloed
Recensie door Karel Wasch

Nagieb Mahfoez (1911-2006) kreeg in 1988 de Nobelprijs voor Literatuur, als eerste Arabische auteur wel te verstaan. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan met juweeltjes als De Dwaaltocht, Tussen twee paleizen, Begin en eind en De Midaksteeg.

Dit delen: