Oproep: proza en/of poëzie recensenten

Leest u graag en bent u geïnteresseerd in Nederlandse literatuur en literatuur in Nederlandse vertaling en denkt u bij het lezen van een recensie wel eens, ‘Hm, dat zou ik ook wel kunnen’? Dan is deze vacature misschien iets voor u. Op dit moment heeft Literair Nederland ruimte voor enkele gemotiveerde proza en/of poëzie recensenten (alle leeftijden).

Literair Nederland was in 2002 een van de eerste literaire recensiesites van Nederland. In twintig jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een gerenommeerde site met een eigen stijl en toon. De top-tien van best verkochte boeken of andere bestseller- lijsten is niet leidend voor ons. Kwaliteit heeft bij ons voorrang op verkoopcijfers.  

Wat vragen wij:
– Affiniteit met literatuur
– Lees- en schrijfervaring
– Gemiddeld eens in de zes weken (vaker mag ook) een boek of dichtbundel recenseren

Wat wij bieden:
– Redactionele begeleiding

Wat brengt het op:
– Verbreding literaire kennis
– Gratis recensie exemplaren
– Jaarlijkse recensentenborrel

Lees hier meer over Literair Nederland.

Reacties graag naar: [email protected]

 

Recent

21 juni 2022

Nog even geduld

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 juni 2012

Een onvoltooid verhaal
Recensie door Sunny Jansen

Doeschka Meijsing stierf begin 2012 voor zij haar verhalenbundel Het kauwgomkind kon voltooien. In mei 2012 verscheen de bundel met de door haar geselecteerde verhalen postuum. Het kauwgomkind geeft een goede dwarsdoorsnede van Meijsings werk, beginnend met I’ve got a bird that whistles, I’ve got bird that sings, het verhaal waarmee zij in 1969 debuteerde in een literair tijdschrift en eindigend met het onvoltooid gebleven Het kauwgomkind.