Oproep: proza en/of poëzie recensenten

Leest u graag en bent u geïnteresseerd in Nederlandse literatuur en literatuur in Nederlandse vertaling en denkt u bij het lezen van een recensie wel eens, ‘Hm, dat zou ik ook wel kunnen’? Dan is deze vacature misschien iets voor u. Op dit moment heeft Literair Nederland ruimte voor enkele gemotiveerde proza en/of poëzie recensenten (alle leeftijden).

Literair Nederland was in 2002 een van de eerste literaire recensiesites van Nederland. In twintig jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een gerenommeerde site met een eigen stijl en toon. De top-tien van best verkochte boeken of andere bestseller- lijsten is niet leidend voor ons. Kwaliteit heeft bij ons voorrang op verkoopcijfers.  

Wat vragen wij:
– Affiniteit met literatuur
– Lees- en schrijfervaring
– Gemiddeld eens in de zes weken (vaker mag ook) een boek of dichtbundel recenseren

Wat wij bieden:
– Redactionele begeleiding

Wat brengt het op:
– Verbreding literaire kennis
– Gratis recensie exemplaren
– Jaarlijkse recensentenborrel

Lees hier meer over Literair Nederland.

Reacties graag naar: Ingrid@literairnederland.nl

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

22 december 2023

Zoektocht naar Nataraja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 januari 2014

De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast
Recensie door Maarten Buser

Twee van de mooiste poëzie-uitgaves van dit jaar, die niet (oorspronkelijk) Nederlands zijn, zijn van de Amerikaanse dichter Charles Simic (1938). Begin dit jaar verscheen New and Selected Poems: 1962-2012, een uitgebreide keuze uit zijn oeuvre. Bovendien verscheen in oktober Aan de wereld komt geen eind, een integrale vertaling van The World Doesn’t End (1989).