Agenda

OPROEP: jong schrijftalent gezocht!

Vorig jaar gingen veertien jonge schrijvers en een fotografe in residentie in Parijs. Ze spraken ter plaatse met Yves Leterme, Bart Van Loo en Adriaan van Dis. Na hun residentie schreven zij artikels, reportages, korte verhalen en gedichten die terechtkwamen in De Groene Amsterdammer, in Trouw, op hard//hoofd en op deBuren.eu. Tijdens een drukbezochte avond in Antwerpen traden de deelnemers op en brachten ze hun teksten ten gehore. De fototentoonstelling Scenes of Wonder – Paris van Marianne Hommersom was te zien in Antwerpen en Parijs.

Sinds 1927 biedt de Stichting Biermans-Lapôtre, Huis van de Belgische en Luxemburgse studenten, jaarlijks onderdak aan meer dan 200 studenten, onderzoekers en professoren uit alle hoeken van de wereld. Samen met deBuren is er nu in juli 2013 opnieuw een bijzondere residentie voorzien.

Ook dit jaar verwelkomt directeur Jos Aelvoet van Biermans-Lapôtre jonge wetenschappers, kunstenaars en journalisten in zijn mooie huis. deBuren roept hierbij schrijftalent op om zich kandidaat te stellen voor dit project, dat uitzicht biedt op diverse publicatiemogelijkheden. De residentie vindt plaats van 1 tot en met 15 juli 2013. Reis- en spijskosten worden vergoed. Na afloop van de residentie leveren de deelnemers een tekst in waarin zij op hun eigen wijze reflecteren op de problemen en kansen van de grootstad in Europa.

Meer Info: www.deburen.eu