Oprichting lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers

Goed nieuws! Er is een nieuwe uitgeverij opgestaan: Velvet Publishers is een kleine, onafhankelijke les-bi-queer uitgeverij die zich richt op les-bi-queer klassiekers, moderne vertaalde literatuur en een Pulpature-reeks. Die laatste is geïnspireerd op de lesbian pulp fiction uit de jaren 50 in de VS, en zal nu geschreven worden door Nederlandstalige les-bi-queer schrijvers. Ook zal er een reeks ‘lesbische-queer romantische verhalen,’ uitgegeven worden.

Renée van Marissing, van wie onlangs haar derde roman Gelukkige dagen verscheen, zal voor Velvet Publishers de eerste pulpature schrijven: Ontkiemende liefde. Een verhaal dat zich afspeelt op de moestuin, met erotische scènes in de broeikas.

De Vlaamse schrijver Fleur Pierets brengt een roman over een ‘lesbian love triangle’: Amants féminins, ou, La Troisième (Vrouwelijke minnaars, of, De Derde Vrouw) van Nathalie Clifford Barney opnieuw onder de aandacht.
De Amerikaanse Clifford Barney was een natuurkracht. In Parijs richtte ze een lesbische literaire salon op die werd bezocht door beroemde Franse en buitenlandse schrijvers. Ze ontmoette en verleidde er honderden vrouwelijke minnaars, waaronder Djuna Barnes en Liane de Pougy. In haar roman beschrijft Clifford Barney ze hoe ze zichzelf verliest in een lesbische driehoeksverhouding.

Om de verschillende plannen van initiatiefnemers Daphne de Heer, Lian van de Wiel en Anna Krans te kunnen realiseren, startten ze een crowdfundingsactie met een bedrag van 20.000 euro als einddoel. Dat doel is nu bereikt, maar de actie loopt nog 33 dagen door. Want een goede uitgeverij heeft altijd een uitgeefplan in de kast liggen dat wacht op de juiste financiële middelen om gerealiseerd te worden.

Steun dit initiatief via: Voor de kunst

Kijk hier het promo filmpje: velvet-publishers-promo.min_.mp4

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

22 december 2023

Zoektocht naar Nataraja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 januari 2014

De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast
Recensie door Maarten Buser

Twee van de mooiste poëzie-uitgaves van dit jaar, die niet (oorspronkelijk) Nederlands zijn, zijn van de Amerikaanse dichter Charles Simic (1938). Begin dit jaar verscheen New and Selected Poems: 1962-2012, een uitgebreide keuze uit zijn oeuvre. Bovendien verscheen in oktober Aan de wereld komt geen eind, een integrale vertaling van The World Doesn’t End (1989).