Agenda

Opnamen literair praatprogramma 'Letteren &tcetera'

Agenda

Twee edities van de maandelijkse literaire talkshow Letteren &cetera worden op donderdag 23 januari opgenomen. Per editie interviewt Kenneth van Zijl drie schrijvers en/of vertalers over hun jongste boek, dat op enigerlei wijze door het Fonds is ondersteund. De opnamen zijn gratis bij te wonen.

In de eerste editie praat Kenneth van Zijl met dichteres en beeldend kunstenaar Annemieke Gerrist over haar tweede dichtbundel Het volume van een logé, (verschijnt deze  maand bij De Bezige Bij): met dichter en vertaler Menno Wigman (1966) over zijn recente en voor de VSB Poëzieprijs 2014 genomineerde bundel Mijn naam is Legioen (Prometheus) en dichter en columniste Ester Naomi Perquin (1980) over haar met de VSB Poëzieprijs 2013 bekroonde bundel Celinspecties (Van Oorschot).
De opname van dit programma vindt plaats om 17.00, inloop vanaf 16.30.

In de tweede editie spreekt Kenneth van Zijl met Jan van Mersbergen over zijn nieuwe roman De laatste ontsnapping (verschijnt in februari bij Cossee), vertaler Rob van der Veer over de Zuid-Afrikaanse roman Kroniek van Perdepoort (1975) van Anna Louw die onlangs door hem voor het eerst in het Nederlands is vertaald (Van Oorschot) en reisverhalenschrijfster Carolijn Visser over haar met de Bob den Uylprijs bekroonde boek Argentijnse avonden. Van de Zwart Janstraat naar de pampa (Atlas Contact).
De opname van dit programma vindt plaats om 19.30, inloop vanaf 19.00.

Leterren &tcetera
Bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds
Nieuwe Prinsengracht 89, Amsterdam.

Toegang gratis, reserveren is verplicht via letterenetcetera.nl.
Na aanvang van de opname is er geen toegang meer mogelijk.
De programma’s zijn onder meer online te bekijken via Cultura24.