Agenda

Open stad – Teju Cole

Teju Cole, auteur van het onlangs verschenen Open stad brengt binnenkort een bezoek aan Amsterdam (29 mei) en Brussel (30 mei). In zowel Nederland als België is dit boek lovend ontvangen. Open stad is het romandebuut van de van oorsprong Nigeriaanse schrijver. Het gaat over het lot van de hedendaagse immigrant in het New York van nu.

‘Julius, een jonge psychiater van Nigeriaanse afkomst, maakt schijnbaar doelloze wandelingen door de straten van Manhattan. Dit doet hij echter met een reden: de wandelingen geven hem de mogelijkheid om aan het keurslijf van zijn werk te ontsnappen en zijn leven te overdenken. Zoals de breuk met zijn vriendin, zijn getroebleerde verleden en ook zijn onzekere toekomst. Hij loopt door de drukke stad, waar de vele anonieme gezichten die hij langs ziet komen zijn gevoelens van eenzaamheid alleen maar versterken. Op straat ontmoet hij mensen uit verschillende culturen en klassen die hem verrijken met inzichten. Deze zal hij gebruiken tijdens zijn reis – een reis die hem naar Brussel voert en terugbrengt naar het Nigeria van zijn jeugd. En naar de diep verborgen delen van zijn ziel.’

Teju Cole (1975) groeide op in Nigeria en verhuisde in 1992 naar de Verenigde Staten. Hij is schrijver, fotograaf en kunsthistoricus.

Amsterdam, 29 mei 2012
Organisatie: John Adams Institute (moderator: Russell Shorto)
Aanvang: 20.00 uur; locatie: Booking.com – Herengracht 597.
Voor meer informatie en kaartverkoop, zie: www.john-adams.nl

Brussel, 30 mei 2012
Organisatie: Het Beschrijf (moderator: Chantal Pattyn)
Aanvang: 20.00 uur; locatie: Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46.
Voor meer informatie en kaartverkoop, zie: www.passaporta.be

Open stad

Auteur: Teju Cole
Vertaald door: Paul van der Lecq
Aantal pagina’s: 320
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 19,95 (e-book: € 15,95)