Agenda

Onthulling bij de kastanje

Aanstaande vrijdagmiddag 27 oktober is de feestelijke onthulling van het gedicht Vroeg wijs van dichter Tom van Deel (1945-2019) in het Westerpark in Amsterdam.

Vroeg wijs is een ontwapenend lief gedichtje uit 1969, dat gaat over de wijze onschuld van een kind, maar ook over kastanjes rapen in het Westerpark. In het Westerpark staat een tachtig jaar oude kastanjeboom achter de ingenieurswoning. Het gedicht krijgt daar een plekje aan het dichtstbijzijnde pad.

Tom van Deel was dichter, literatuurcriticus, recensent en van 1971 tot 2006 docent moderne Nederlandse letterkunde aan de UvA.

Marjoleine de Vos, schrijfster en columnist bij NRC Handelsblad, zal de onthulling verrichten. Ook schrijver en jeugdvriend Nicolaas Matsier zal enkele woorden spreken en verder zal de opening opgeluisterd worden met muziek en dans van trombonist Marcel Aartsen en de Amsterdamse contemporary danseres Rebecca Wijnruit.
Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom op het terras van het Conscioushotel of om 14.00 uur aan het pad achter de ingenieurswoning.

Foto: Mick Witteveen

27 oktober 2023
Aanvang: 13.30
Westerpark
Amsterdam