Online leesclubs bij Van Oorschot

Voor wie zijn leesclub voor langere tijd moet missen is er hoop. Uitgeverij Van Oorschot biedt verschillende online leesclubs aan, te volgen via Skype.

Praten over boeken is een uitdaging, helemaal in deze dagen van leven in afzondering. Het levert altijd nieuwe inzichten op om situaties van verschillende kanten te kunnen beschouwen, door te horen hoe anderen een boek gelezen hebben. Daarbij is het ook nog eens leuk om in deze tijd nieuwe mensen te ontmoeten, al is het virtueel.

Leesclub 1 – Apocalypse now

In deze leesclub staat de klassieker De grote angst in de bergen van Charles-Ferdinand Ramuz centraal. Over een idyllisch Zwitsers bergdorpje waar – ondanks waarschuwingen van oudere inwoners omdat er ooit iets verschrikkelijks is voorgevallen – een hoge alp na jaren weer als weide gebruikt gaat worden. Dan wordt het vee getroffen door een mysterieuze ziekte, de herders moeten daarboven in quarantaine. Wat ongetwijfeld gevolgen heeft voor zo’n kleine gemeenschap. De vragen die deze roman aan zijn lezer stelt zijn actueler dan ooit.

In vier bijeenkomsten zal over het boek gesproken worden. Bij de laatste bijeenkomst zal vertaler Rokus Hofstede vertellen over hoe hij bij de vertaling van dit boek te werk is gegaan.

 

 

Wanneer: elke donderdag, van 20:00 tot 21:00
Start: 23 april
Kosten: Aankoop van het boek
Gespreksleiders: Menno Hartman en Frederike Doppenberg

Hoe mee te doen?

Meld u aan via contact@vanoorschot.nl. (minimaal twintig deelnemers). Als de leesclub doorgaat, krijgt u bericht van Van Oorschot.
Inschrijving compleet maken door boek te bestellen en factuur te mailen naar contact@vanoorschot.nl

Club Van Oorschot stelt voor dat leesclubleden het boek bij een lokale boekhandel bestellen, een steuntje dat deze boekhandels goed kunnen gebruiken in deze bizarre tijden.

 

Kijk voor ‘Leesclub 2 – Klassiekers in quarantaine’, een tutorial ‘Poëzie lezen met Van Oorschot en voor meer informatie’ op Club van Oorschot.

 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

30 mei 2010

Recensie door: Dominique Rothengatter

Nomade is een pakkend en helder betoog van een waar vertelster.

Aanvankelijk stond ik sceptisch tegenover dit tweede boek van Ayaan Hirsi Ali. Dit daar ze in de media de afgelopen jaren niet altijd even positief geportretteerd is, mede door haar pittige uitlatingen als politicus op het gebied van de islam. Maar tegelijkertijd was ik óók heel nieuwsgierig naar wat Ayaan allemaal te vertellen zou hebben in Nomade.

Lees meer