Agenda

Oedipus in Egypte (Over het IJ Festival) – 15 t/m 17 juli

 

Met een grote cast en crew bestaande uit Nederlandse en Egyptische acteurs, muzikanten en vormgevers wordt de eeuwenoude legende verteld vanuit een modern perspectief. Oedipus in Egypte is een interculturele dialoog tussen de mythe van het westen en de identiteit van het Oosten.
Oedipus, een jonge koningszoon, probeert zijn lot – de moord op zijn vader en een huwelijk met zijn moeder – te ontlopen, maar het lot is onontkoombaar.

De legende van Oedipus staat voor de belevingswereld van het oude Griekenland. In Oedipus in Egypte wordt het verhaal gebruikt als kader voor de moderne wereld. Een tijdperk waarin het individu centraal staat, opkomt voor zichzelf, revoluties ontketent, leiders bekritiseert en ten val brengt.

Sinds februari blijkt dat de tekst van Sophocles na meer dan tweeduizend jaar niets heeft ingeboet aan actualiteit. Terwijl de voorbereidingen voor de
voorstelling al in volle gang zijn, maakt Sabri Saad El Hamus, initiatiefnemer en regisseur van de voorstelling, de val van Mubarak live mee vanaf het
Tahrirplein in Caïro.

Oedipus in Egypte beleefde deze zomer haar premiere op Oerol en speelt dit weekend in de tolhuistuin.

 

Voorafgaand aan de  voorstelling kunt u een theaterdiner nuttigen in de tuin.
diner vanaf 17:00 u.

TIJD 21:30
PRIJS€14,- Duur: 90 min.
Kaarten

reserveren:  omar@risingmoon.nl / 06-22382272
locatie: Tolhuistuin
Tolhuisweg 2, Amsterdam-Noord