Agenda

Ode aan Toni Morrison in de Tori-reeks

In een eclectische mix van literatuur, muziek, poëzie en dans brengen bewonderaars tijdens deze avond een ode aan de Amerikaans schrijfster Toni Morrison.

Tori is het Surinaamse woord voor verhaal. In de Tori-reeks staat telkens een persoonlijke levensgeschiedenis centraal. Toni Morrison is een Amerikaanse schrijver en emeritus professor aan de universiteit van Princeton. Haar werk exploreert Afro-Amerikaanse ervaringen, de taal, de cultuur, het leven. Toni Morrison won in 1993 de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury zei hierover: ‘who in novels characterized by visionary force and poetic import, gives life to an essential aspect of American reality’.

Morrisons verhalen hebben de bijzondere gave lastige omstandigheden en de schaduwzijde van de mens te tonen, maar tegelijkertijd ook ruimte te laten voor integriteit en verlossing. Haar werk wordt op velerlei gebied onderwezen op universiteiten.

Black literature is taught as sociology, as tolerance, not as a serious, rigorous art form.
– Toni Morrison

Met onder anderen: Samora Bergtop, Kimberley Agyarko, Marly Z, Gianni Grot, Jennifer Tosch, Jetty Mathurin en Babs Gons.

 

Klik hier voor tickets

 

 

10 juni 2017
Aanvang: 20.00 uur
Tolhuistuin
Amsterdam