Agenda

Nightwriters Walhalla, het eindfeest van de Boekenweek

22 maart, 12-23 uur in Panama, Amsterdam. Entree: 25 euro

Nightwriters nodigt schrijvers, wannabe-schrijvers, lezers, en ieder andere die wel eens een boek heeft vastgehouden uit voor ons grote eindfeest van de Boekenweek. Op 22 maart zal Panama geredigeerd worden toot het walhalla van de literatuur, literette, would-be literatuur en zelfs voor non-fictie draaien we die dag onze pen niet om. Workshops met uitgevers, speeddaten met redacteuren, ons open podium voor wanna-be’s, quasi-literaire talkshows en brunches met voorlezende auteurs aan uw tafel.

Speeddaten met redacteuren van uitgeverijen
Neem je manuscript mee en laat het beoordelen door de beste redacteuren van Nederlands meest prestigieuze uitgeverijen, waaronder Harminke Medendorp (Podium), Job Lisman (Prometheus) en Michel van de Waart (Arbeiderpers). Zij beoordelen uw manuscript waar u bij staat met aandacht, maar op meedogenloze wijze.

Hoe gaat dit in zijn werk op Walhalla?
Neem een kopie van (een deel) van je manuscript mee. (Vergeet je gegevens niet) en meld je aan bij de balie in de hal vanaf 12.00 uur. We hebben plek voor 80 speeddates. Ben je nummer 81, dan mag je in de rij staan, maar wel op eigen risico.
Je kiest zelf bij welke uitgeverij jij het meeste kans denkt te maken met jouw manuscript. Je krijgt 2 minuten tijd van de redacteur van die uitgeverij. De redacteur bekijkt je script zoals hij/zij dat zou doen alsof het via de postkamer op zijn bureau terecht zou komen: snel, in vogelvlucht. De redacteur bepaalt of het interessant genoeg is voor een tweede, uitgebreidere leesronde. In dat geval noteert de redacteur je gegevens en vraagt je je manuscript achter te laten.

Workshop: hoe krijg ik mijn boek uitgegeven?
o.a. Joost Nijssen (Podium), Paul Sebes (literair agent en auteur van het boek Bestseller), Oscar van Gelderen (Dutch Media) leggen uit hoe u uw stapel geprinte a4-tjes tot een heus boek kunt promoveren.

Workshop: hoe schrijf ik een thriller?
Altijd al een thriller willen schrijven? Grijp nu je kans en volg de workshop van Marion Pauw en Elle van Rijn. Zij tillen een tipje van de zwarte sluier op van morbide geesten, wraakgevoelens, verborgen verlangens en duistere geheimen. Laat je inspireren en kom tot een plot waar de rillingen van over je rug lopen.

Hyves open podium op Walhalla
Heb jij altijd al een bekende schrijver willen zijn? Heb je altijd al in een uitverkocht theater je werk willen voorlezen? Kan jij fantastisch voordragen? Dit is je kans. Nightwriters en Hyves organiseren samen het Hyves Open Podium op 22 maart in Panama. Op festival Walhalla krijg je de mogelijkheid om jouw verhaal voor te dragen voor een volle zaal én een professionele jury bestaande uit Susan Smit (schrijfster/recensente), Marcel Pantera (Nightwriters), Jeroen Vullings (criticus Vrij Nederland) en Mai Spijkers (uitgever Prometheus).
Hoe doe je mee? Kijk snel op www.nightwriters.nl

College: sterke verhalen
Leon Verdonschot en Leo blokhuis geven een rock ‘n’ roll college.

(bron: website Nightwriters)
Voor meer informatie en kaarten bestellen ga naar de website van Nightwriters.