Agenda

Nieuwe Types – literair festival Arnhem

De derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats vindt in de binnenstad van Arnhem plaats. Een festival dat de aandacht verstigt op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Op zoek naar de staat van het verhaal en de toekomstige literatuur.

Van woensdag t/m vrijdag vindt de internationale Future of Authorship plaats: een reeks lezingen en werksessies waarin het literaire makerschap opengebroken wordt en gezocht wordt naar nieuwe vormen van schrijven, publiceren en ideeën delen. 

Op donderdag- en vrijdagavond presenteren jonge schrijvers uit de talentvolle, derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich in Theater a/d Rijn. Tijdens een avondvullend programma brengen acht gedreven schrijvers hun afstudeerwerk ten tonele.

Op zaterdag 24 juni is er een festivalavond in en rondom Theater a/d Rijn. Waarbij er performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen – zullen zijn. Centraal op de zaterdagavond staat de lezing over de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver de Staat van het Verhaal uit te spreken, een bergrede over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt: zowel de winnaar van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar als de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt.

Binnenkort maakt organisator Wintertuin de eerste namen van het programma bekend. De kaartverkoop start op 1 mei via nieuwetypes.nl.

Meer info: nieuwetypes.nl

21 juni 2017
t/m
24 juni 2017