Nieuwe poezieuitgaven Van Oorschot: M. Vasalis, Jan Hanlo en de Eendagsvliegen

M. VASALIS – OP EEN VLOT VAN HELDERHEID
Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van M. Vasalis op 13 februari 2009 maakte Hagar Peeters een keuze uit haar werk en schreef er een inleiding bij. Vasalis (1909?1998) groeide in de loop der jaren uit tot de meest gelezen en geciteerde dichter in het Nederlands taalgebied.
Voor de bloemlezing is een speciale website gemaakt, waar u zich gratis kunt aanmelden voor een gedicht per dag. www.mvasalis.nl

JAN HANLO- TJIELP TJIELP
Jan Hanlo is een tijdloze dichter. Beroemde gedichten schreef hij zoals ‘Tjielp tjielp’, nu het thema van de boekenweek. Guus Middag maakte een keuze uit Hanlo’s werk en leidde hem voor u in. Ook voor deze bloemlezing is een speciale site gemaakt, waar u zich kunt aanmelden voor een gratis gedichtenabonnement. http://www.jhanlo.nl/

BENJAMIN DEL CANHO – DE BALLADE VAN DE EENDAGSVLIEG
Op 14 maart verschijnt ter gelegenheid van de Boekenweek De ballade van de eendagsvlieg van Benjamin del Canho. Het boek is alleen op die dag ? zaterdag 14 maart ? te koop voor het (ééndagsvliegen) prikje van € 3, daarna kost het € 10.

(Uitgeverij Van Oorschot)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer