20 februari 2009

Nieuwe poezieuitgaven Van Oorschot: M. Vasalis, Jan Hanlo en de Eendagsvliegen

M. VASALIS – OP EEN VLOT VAN HELDERHEID
Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van M. Vasalis op 13 februari 2009 maakte Hagar Peeters een keuze uit haar werk en schreef er een inleiding bij. Vasalis (1909?1998) groeide in de loop der jaren uit tot de meest gelezen en geciteerde dichter in het Nederlands taalgebied.
Voor de bloemlezing is een speciale website gemaakt, waar u zich gratis kunt aanmelden voor een gedicht per dag. www.mvasalis.nl

JAN HANLO- TJIELP TJIELP
Jan Hanlo is een tijdloze dichter. Beroemde gedichten schreef hij zoals ‘Tjielp tjielp’, nu het thema van de boekenweek. Guus Middag maakte een keuze uit Hanlo’s werk en leidde hem voor u in. Ook voor deze bloemlezing is een speciale site gemaakt, waar u zich kunt aanmelden voor een gratis gedichtenabonnement. http://www.jhanlo.nl/

BENJAMIN DEL CANHO – DE BALLADE VAN DE EENDAGSVLIEG
Op 14 maart verschijnt ter gelegenheid van de Boekenweek De ballade van de eendagsvlieg van Benjamin del Canho. Het boek is alleen op die dag ? zaterdag 14 maart ? te koop voor het (ééndagsvliegen) prikje van € 3, daarna kost het € 10.

(Uitgeverij Van Oorschot)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer