Nieuwe poëzieprijs in het leven geroepen

Door Evert Woutersen

Goed nieuws voor de poëzie! Vanaf volgend jaar reikt de stichting Johan Polak Poëzie Prijs ieder jaar op 25 mei, de sterfdag van uitgever Johan Polak (1928–1992) deze grote prijs uit. De prijs bedraagt 50.000 euro en is bestemd voor de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige dichtbundel. In het reglement voor de uitreiking van de prijs staat dat de bundel moet zijn verschenen in de drie jaren voorafgaand aan de uitreiking. De Johan Polak Stichting tot Instandhouding van het Bijzondere Boek zorgt voor de financiering en garandeert het voortbestaan van de prijs voor tenminste 25 jaar.

Johan Polak was een bekende uitgever en boekhandelaar. Met Rob van Gennep richtte hij in 1962 uitgeverij Polak & Van Gennep op, in 1968 werd dat Athenaeum – Polak & Van Gennep. Polak stond bekend als uitgever van mooi uitgegeven gebonden boeken.

Meer informatie over de prijs en het reglement is te lezen op de website johanpolakpoezieprijs.nl.

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

09 december 2013

Stormdebuut Stormdebuut

‘Was het de wind die haar naam naar hem toe liet lopen? Of gaf het lot haar een zetje? Hij stond onder een eenzame boom naast het bietenveld, in een lange jas gehuld, een grijze hoed op het hoofd, de rug naar haar toegekeerd.

Dit delen: