8 juni 2010

Nieuwe literaire website zoekt web-/hoofdredacteur

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar een web-/hoofdredacteur voor de nieuwe website SWOB.nl. Schwob.nl is een nieuwe website voor buitenlandse, nog onvertaalde literatuur, die een bijdrage wil leveren aan een veelzijdig, gevarieerd literair klimaat en een open vertaalcultuur in Nederland. De site richt zich op lezers, uitgevers en redacteuren. Via Schwob.nl zullen Nederlandse literaire instellingen regelmatig worden geïnformeerd over klassieke, vernieuwende literatuur uit het buitenland.

De web-/hoofdredacteur moet de verdere ontwikkeling van de website en de regelmatige verschijning van nieuwe content ter hand nemen, een en ander in samenwerking met de redactie. Het betreft een aanstelling voor vooralsnog 24 uur per week. De sluitingstermijn is 16 juni; de eerste gesprekken zullen worden gevoerd in de week van 21 juni.

De tekst van de vacature is te vinden op de website van het Nederlands Letterenfonds.

Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt schrijvers en vertalers en brengt Nederlandse literatuur in het buitenland onder de aandacht.
Het fonds is in 2010 ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en het Fonds voor de Letteren.

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer