Agenda

Nieuw Amsterdam Live in Stanislavski – Thomas Verbogt en

Woensdag 3 juni, Nieuw Amsterdam Live, 17 uur in Stanislavski, Amsterdam

Uitgeverij Nieuw Amsterdam organiseert voortaan dé maandelijkse culturele borrel in café-restaurant Stanislavski in de Staddschouwburg Amsterdam. Auteurs van Nieuw Amsterdam zullen in de eerste week van iedere maand optreden. Het programma biedt grappige, serieuze en ontroerende voordrachten, vaak met live muziek.
Nieuw Amsterdam Live begint om 17.00 uur en duurt tot uiterlijk 18.30 uur. Toegang is gratis. Na afloop is het mogelijk om te blijven dineren.

Op 3 juni is het de beurt aan Thomas Verbogt en Huub van der Lubbe

Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist bij De Gelderlander en al sinds jaar en dag regelmatig bij de VPRO-radio te horen. Ondanks zijn vele literaire tentakels en zijn inmiddels enorme oeuvre is Verbogt ten onrechte relatief onbekend bij het grote publiek. Zijn oeuvre, waarin kleine alledaagse ergernissen een grote rol spelen, kenmerkt zich door een sobere, licht melancholieke stijl en doet denken aan het neorealistische werk van schrijvers als Remco Campert en Bob den Uyl.
Samen met Tamar van den Dop schreef Verbogt de verboeking van de film Blind.

Huub van der Lubbe (1953) is de frontman van de in 1981 opgerichte Nederlandstalige pop/rock/soulgroep ‘De Dijk’, die in 1999 een sabbatical beleefde en al ruim 20 jaar bestaat. Meer dan 2 miljoen mensen hebben De Dijk live gezien, het is dan ook de Nederlandse live-band bij uitstek. Huub van der Lubbe is naast solozanger van Nederlands populairste band De Dijk ook dichter. Van zijn liedteksten, verzameld in Melkboer met de blues en Geregeld leven werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Met Jan Robijns (en Bart de Ruiter) was hij verantwoordelijk voor Concordia. Versterkte gedichten, waarvan in korte tijd vier drukken verschenen.

(Nieuw Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar)