Agenda

Nacht van de Europese literatuur

Europese grenzen in tijden van de vluchtelingencrisis

Het centrale thema tijdens de zesde Nacht van de Europese literatuur is de rol van de Europese grenzen in tijden van de vluchtelingencrisis. Schrijvers en dichters uit heel Europa gaan met elkaar in gesprek en tasten hun eigen innerlijke grenzen af.

Wat is een magische, paradijselijke plek? En wat is de afschuwelijkste plek waar u ooit geweest bent? Die vragen staan dit jaar centraal in de Nacht van de Europese literatuur, een literaire avond georganiseerd in samenwerking met EUNIC, een netwerk van Europese culturele instellingen. In een tijd waarin grote mensenmassa’s op drift zijn en toevlucht in Europa zoeken, kijken veel mensen naar de literatuur voor goede raad. Wat is de juiste reactie? Hoge hekken bouwen, of vluchtelingen gastvrij opvangen? Schrijvers uit heel Europa komen naar Amsterdam om te vertellen over de plekken uit hun dromen en hun nachtmerries.

Met o.a. Bianca Bellová (Tsjechië), Hassan Blasim (Finland), Iulian Ciocan (Roemenië), Mirna Funk (Duitsland) en Annelies Verbeke (België).

Uit Duitsland is Mirna Funk te gast. Mirna Funk (1981, Oost-Berlijn) studeerde filosofie en geschiedenis, waarna ze carrière maakte als onafhankelijk journalist en auteur. Haar artikelen over kunst, lifestyle en cultuur verschenen in onder andere Zeit Magazin en Der Freitag. Tegenwoordig woont ze zowel in Berlijn als Tel Aviv. Haar eerste roman, Winternabijheid (Duitse titel: Winternähe), is in 2016 bij Uitgeverij Atlas Contact verschenen.

Moderator is Guido Snel, schrijver en docent Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie en tickets bestellen.

 

11 mei 2016
Aanvang: 20.30 uur, entree: € 5,00 - 10,00
De Brakke Grond, Nes 45
Amsterdam, Voertaal Engels