Agenda

Musical Brandende Liefde – Jan Wolkers

Op 2 maart gaat de musical Brandende Liefde in première in de Leidse Schouwburg, naar het boek van Jan Wolkers. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door Daniël Boissevain en Frits Lambrechts. De vrouwelijke hoofdrollen zijn weggelegd voor Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort.

“Na het zien van de musical Turks Fruit van Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproduktiesin 2005, waren Jan en ik erg enthousiast. Voor ons was het een originele herschepping van zijn inmiddels klassiek geworden roman. ‘Deze mensen moeten Brandende Liefde gaan doen’, zei Jan die avond. Vol verwachting kijk ik uit naar de theaterversie”, aldus Karina Wolkers.

Brandende liefde, geschreven in 1981, is een humoristisch verhaal over Mademoiselle Bonnema die Franse les geeft aan jonge kunstenaars. Een daarvan is Rick die in ruil voor klusjes en de verzorging van haar oude vader het souterrain mag betrekken. In het huis wonen ook Anna en haar man, een concertpianist. Tussen Anna en Rick bloeit een hartstochtelijke liefde op, die op alle mogelijke manieren lijkt te worden dwarsgezeten door Bonnema. Zo ontstaat een onmogelijke driehoeksrelatie tussen een gepassioneerde kunstenaar, een beeldschone muze en een lerares Frans. (Uitgeverij De Bezige Bij)

Voor meer informatie en speellijst zie: www.brandendeliefde.com.