Agenda

Multatulidag op 19 februari

2010 is het jaar van Multatuli. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Max Havelaar verscheen en het Multatuli Museum 100 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan organiseert de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam op vrijdag 19 februari de Multatulidag bestaande uit een rondleiding, stadswandeling en lezing.
De dag begint in het Multatuli Museum, gevestigd in het geboortehuis van de auteur. In het museum is een aantal persoonlijke bezittingen en de privébibliotheek van de schrijver tentoongesteld. Vervolgens leidt drs. Jos van Waterschoot, conservator van het museum, een stadswandeling. ’s Middags geeft prof. dr. Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde, een lezing over de publicatie van de Max Havelaar en de rol van Jacob van Lennep daarbij. De middag wordt afgesloten met een rondleiding door de Max Havelaar-tentoonstelling in de Bijzondere Collecties van de UvA, die is samengesteld door Van Waterschoot.

Over de Illustere School
Onder de naam Illustere School organiseert de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA tal van bijeenkomsten voor een breed publiek. Het aanbod bestaat uit lezingen, collegereeksen, rondleidingen, stadswandelingen, studiedagen, museumbezoeken en debatten.

Multatulidag: 19 februari 2010
Tijd: 10.30 uur tot 16.00 uur
Plaats: Multatuli Museum (Korsjespoortsteeg 20, Amsterdam) en de Bijzondere Collecties van de UvA (Oude Turfmarkt 129, Amsterdam).
Prijs: € 55,- (€ 39,- voor leden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV).

Meer informatie:
www.uba.uva.nl/bc
www.multatuli-museum.nl