Agenda

Morgen verschijnt: 'Reis naar het wetteloze hart van Mexico' – Richard Grant

Bezoek en lezing Richard Grant
Auteur Richard Grant bezoekt begin mei Amsterdam ter gelegenheid van de publicatie van zijn boek Reis naar het wetteloze hart van Mexico. Op 8 mei geeft hij een openbare lezing in Pied a Terre.

Voor Reis naar het wetteloze hart van Mexico reisde Grant per paard en per pick-up door de canyons van de Sierra Madre, het grensgebied tussen de VS en Mexico, het gebied dat ook werd gebruikt in de film No country for old men. In films wemelt het van nietsontziende kerels en stoïcijnse outsiders die gerechtigheid doen geschieden in ruige grensgebieden. Richard Grant wilde meer.

Deze roekeloze avonturier en voortreffelijke reisreporter besloot de wildste grens ter wereld te verkennen, de Mexicaanse Sierra Madre, met ijzingwekkend hoge toppen en peilloze canyons, waar de bevolking voornamelijk marihuana teelt en moorden de favoriete tijdsbesteding is. Het recht van de sterkste geldt in deze onweerstaanbare, maar tegelijkertijd ook meedogenloze uithoek van de aarde. Grants belevenissen in het territorium van de narcotraficantes zijn vaak aangrijpend maar ook hilarisch. Te paard trotseert hij de meest uiteenlopende gevaren en neemt hij de lezer mee op zijn huiveringwekkende reis.

‘Deze intrigerende en buitengewoon angstaanjagende zwerftocht behoort tot de categorie reisboeken die in vijf woorden samengevat kan worden: hij had thuis moeten blijven […] Het boek bevat de ene fascinerende scène na de andere.’ ? The Washington Post

De Sierra Madre is inmiddels een wetteloos gebied geworden waar de regering het leger inzet om orde te handhaven. President Obama besloot eind april meer mankrachten en geld uit te trekken om dit grensgebied weer veilig te maken en drugsbaronnen de kop in te drukken.

Op vrijdag 8 mei 2009 geeft Richard Grant een lezing over zijn huiveringwekkende reis door Mexico. Hij is te gast bij Boekhandel Pied a Terre, Overtoom 135-137 te Amsterdam.
Aanvang: 16.00 uur. (bron: Uitgeverij Atlas)

Richard Grant, Reis naar het wetteloze hart van Mexico. Atlas, 304 p., € 19,90