Agenda

Mijn Turkse Liefde – Writers Unlimited The Series – 4 april

Door Ingrid van der Graaf

Dit jaar staan Turkije en Nederland stil bij 400 jaar onderlinge diplomatieke betrekkingen. In een samenwerkings verband tussen de Bibliotheek Den Haag  en Writers Unlimited wordt onder de noemer Writers Unlimited The Series, maandlijks een  literaire avond georganiseerd. Tijdens deze avonden komen schrijvers samen die in gesprek gaan over een gemeenschappelijk thema. Woensdag 4 april praten Turks/Nederlandse schrijvers over de Turkse liefde in Nederland. 

Sprekers van deze avond zijn Özcan Akyol (1984), Nurnaz Deniz (1971), Fidan Ekiz (1976) en Meltem Halaceli (1978). Moderator is schrijfster Hassnae Bouazza. Zij is redacteur bij het Writers Unlimited Winternachten festival, columniste bij Vrij Nederland en Frontaal Naakt en schrijft opiniestukken in diverse media. Ze houdt er van om de knuppel in het hoenderhok te gooien en mensen wakker te schudden.
Özcan Akyol omschrijft zichzelf als een ‘narcistische ijdeltuit’ die Nederlands studeert en ‘links en rechts wat bijbeunt’. Schrijfster en publiciste Nurnaz Deniz committeert zich aan de nieuwe visie op burgerschap en identiteit, die een pleidooi wil zijn voor de gedeelde ervaringen van stedelingen. waar die ook zijn opgegroeid. Journaliste Fidan Ekiz was o.a. correspondent in Istanbul, voordat ze ging werken voor Pauw & Witteman. Met Frenk van der Linden maakte ze het programma ‘Let’s make love’, over multiculturele liefde. Arabiste Meltem Halaceli werkt aan een boek waarin ze haar familiegeschiedenis reconstrueert, met o.a. de belevenissen van haar grootvader aan het einde van de Ottomaanse tijd. Ze schrijft over de periode waarin de koloniale machten het Midden-Oosten vormgaven tot aan de hervormingen tijdens de Arabische lente.

Wo. 4 april 20:30 uur
Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
Toegang € 8,- / € 6,- CJP|Ooievaarspas|studenten|leden bibliotheek
Reserveren aanbevolen info@writersunlimited.nl o.v.v. naam, aantal kaarten en telefoonnummer.